onsdag 30. oktober 2013

Tema: Atopisk eksen


Min kjære Kim sliter med atopisk eksem noe han har slitt med siden 2011, det startet med bare små utslett enten rundt munnen bare han brukte smokk når han skulle sove eller var ute på dagen da det enten var veldig tørr eller vått ute.
Til tider fikk han bare større og større utslett som spredde seg over hele kroppen i fjor, da fikk vi endelig en diagnose at det var atopisk eksem og fikk veiledning på at han ikke tåler såper heller da blir han bare verre så han kan bare bruke en type shampoo og såpe som han bruker 1-2 ganger i uken utenom det kan han bare bade maks annen hver dag så ikke huden hans skal tørke å bli verre!

Vil du lese litt fakta om denne typen eksem finner du ut mye her: atopisk eksem.
Orker ikke skrive så mye fakta her da blir det ett veldig lannnnngt innlegg...

Når han bader må vi bruke babyolje eller bade olje som vi kjøper på apoteket så oljen hjelper huden hans å ikke tørke og få "rent vann" på huden som fører til at han får utslett.
Når han har utbrudd klør han veldig masse entet de stedene det begynner og komme utslett eller der det er, på de verste tilfellene så har sårene sprekt opp å vert så sårt at han ikke klarer å sove om nettene. Det gjør vondt i mammahjerte det.

Men vi må smøre han med fet hudkrem hver dag og han har kortison salver som legen har skrevet ut som vi skal bruke på kroppen hans (ikke ansiktet) så det skal forebygge noe men har ikke sett de hjelper så mye egentlig. Utenom det må han smøre hendene og ansiktet sitt ofte nå på høsten og vinteren å etter hver gang han vasker seg i ansiktet og hendene etter og før mat.

Heldigvis er han veldig flink til å huske det i barnehagen at han må bare vaske seg med vann og mild såpe hvis han skal bruke såpe også må han smøre seg etterpå, i ansikte bruker (og resten av kroppen) vi AKREM den har fungert bra på han og en annen fet krem jeg aldri husker navnet på som vi også kjøper på apoteket vår.

Livet er ikke så mye anderledes enn det var før han fikk atopisk eksem utenom at vi må la han bade bare i korter perioder på maks 10 minutter og ikke bruke såper som Lukas og Mathias kan bruke. Det plager Kim litt at han ikke kan bade i 30-40 minutter slik han gjorde av og til å få såpeskum og badesåpefigurer slik de alltid fikk før, men da får han bare sår så vi har valgt å kutte ut alt det så ikke de andre får det heller for da ville det jo blitt veldig urettferdig ovenfor Kim.


Er det noen av mine lesere som har barn med atopisk eksem som har noen råd & tips til oss vil vi gjerne høre dem :-)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Tusen takk for kommentaren.
Husk kommentarer som er slemt ment blir slettet med engang...