tirsdag 13. november 2012

Hjemmelaget oboy iskrem













4 eggeplommer
2 hele egg
200 gram melis
5dl kremfløte
1 ts vaniljeessens
150-200 gram non stop strø
6-8 ss oboy




Eggedosis blandingen
Ta en bolle (helst glassbolle for den holder isen kald når bollen skal røres i etter den er satt i fryseren). Ta og mål opp melis og hell det i bollen, så tar du oppi to egg og ordner til fire eggeplommer til slik som på bildene.




Så blander du dette sammen til det blir stiv eggedosis, pass på at den blir stiv nok. Jeg har stått i mellom 8-15 minutter kommer ann på eggene og varmen i rommet hvor lang tid før den blir stiv nok.
Når den er ferdig setter du den til siden og finner en ny bolle du heller kremfløten og vaniljeessensen pluss oboy pulveret å pisk dette sammen til en fin og luftig krem.
















Når kremen også er ferdig pisket heller du den oppi bollen sammen med resten og blander dette fint sammen med en slikepott så luften ikke går ut av røren.

Når den er ferdig blandet skal den se slik ut.




Så kan du ta oppi ting, smaker du vil ha oppi til slutt.
Jeg har valgt nonstop biter men man kan ha oppi hva som helst ;-) 



Slik ser den ut når den er ferdig blandet og klar til å settes i fryseren :) 




Så setter du den i fryseren og la dem stå slik til den blir stiv ;-)

Håper dette var en oppskrift du har gleden av og liker :-))

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Tusen takk for kommentaren.
Husk kommentarer som er slemt ment blir slettet med engang...