onsdag 17. juli 2013

Planlegging av nye uker fremover...


Å være en familie på fem gir utfordringer når det kommer til å legge opp dagene, det er absolutt en ekte kabal å legge opp men det går med masse planlegging og god kommunikasjon med Tommy om hvordan vi skal samarbeide osv for å legge opp dagene riktig og fordele arbeidet som skal gjøres ut fra hva som er realistisk. Å her fordeler vi arbeidet ut fra alt som skjer fra uke til uke - fra dag til dag!

Alt fra butikk turer, helsestasjonen, legetimer, tannlege, logoped timer og andre oppfølginger både for oss foreldre og barna våre planlegges nøye for å få opp å noen ganger må vi virkelig legge opp dagene med turbo nivå for oss voksne :-) 


Til august blir det enda flere avtaler og utfordringer når Mathias begynner i barnehagen også, så det blir en utfordring tenker jeg. Den største utfordringen er at alle avdelingene har nye ped. ledere som skal styre avdelingene så vi skulle ha fått med oss alle foreldremøtene men det blir litt vanskelig siden denne barnehagen har alltid alle foreldremøtene på samme dag så vet ikke hvordan vi løser den enda.
Men vi finner nok en løsning på det når den tiden kommer tenker jeg :-) 

Her er et bilde av planen jeg bruker til hverdags planlegging når det gjelder uker ellers i året utenom ferien :



Når det gjelder uke & mnd planene våre lager vi de som regel i helgene på fredag kvelden da vi har all info vi trenger for å legge opp ukene videre.
Vi voksne har da en og guttene har en som vi skriver opp alt de skal i barnehagen til private avtaler med tannlege osv eller bursdagselskap ol.
Nå i sommerferien har vi bare en mnd plan og en aktivitetsplan for en og en uke, det har vi hatt i tre uker nå å fungerer kjempe bra for oss :)) 



Vi fyller opp dagene med aktiviteter, turer, familie besøk og turer til andre mm.
Denne uken har vi en ganske full plan, det samme er  neste uke siden dette er de to siste ukene på lenge som vi har ferie sammen.
Å vi vet ikke når det skjer igjen når all permisjon er ferdig. 
Så imorgen skal vi på jordbær plukking og ut på tur i skogen med gutta & Anita'n våres.
Det er en ting vi har hatt på planen vår hver uke, "ut på tur"!
Vi har også fokusert på å dele opp gutta så de får kvalitetstid alene med oss også, så vi har hatt butikk turer alene med de, reist på turer og hatt noen kvelder som en har vert opp 1-2timer lenger for å fått tid alene med både med og Tommy :)
.....

Når det kommer til mat innkjøp/butikkturer mm planlegger vi nøye hva vi skal kjøpe inn og hva vi har osv når vi lager middags-planer, siden vi er en stor liten familie handler vi stor en til to ganger i mnd å har små handleturer der vi ikke handler så mye bare varer vi bruker mye av som melk, brød og tørkepapir ol. 

Vi kan ha stor innkjøp når det er tilbud på butikker av ulike ting eller når butikkene har ti kroners marked å ha varer vi bruker, dette kan man spare masse penger på.
Andre ting vi sparer mye på er å handle inn i sverige, der kan vi kjøpe mye men mye billigere enn her i norge.
Der sparer du mye på å kjøpe ost, kjøttvarer og vaskeprodukter å noen produkter til barn/baby som morsmelk mm. 
Vi regnet på det engang å vi sparte 3800kr på den mnd i varer mot å handle den middagsmaten og forbruksvarer i norge så det lønner seg å dra over grensa når kursen er bra ;-) 

Andre ting jeg er opptatt av er at vi vet hva vi spiser og gir barna våres. Jeg er opptatt av at det skal være sunt for oss og dem å helst så hjemmelaget i fra bunn som det går ann.
Derfor liker jeg helst å bake brød, kaker og lage middager som lassange mm helt fra start alene eller med barna så de får ekte mat glede og mestringsfølelse :-) 

Ett annet tips du tjener mye på som vi gjør, lag din egen grønnsakshage som du dyrker grønnsaker selv, vi har erter, gulerøtter, salat og purre mm  i vår hage og en liten kasse med jordbær planter som har gitt oss masse bær allerede :-) 

håper dere har fått noen bra tips men kommer tilbake med mer tips om matplanlegging osv senere :-) 

NAtta 


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Tusen takk for kommentaren.
Husk kommentarer som er slemt ment blir slettet med engang...