lørdag 28. januar 2012

Prøve opplegg


Idag har vi begynt med ett prøve som vi har snakket om lenge men ikke blitt enige om før nå.
Siden Kim har blitt stor gutt å trenger å være større en Lukas så har vi begynt med belønning-system der han får smilefjes for hver gang han er snill storebror å gjør noe bra ang lillebror, hver gang han ikke tuller med tannpuss om morgen&kveld og å dra til barnehagen som vi sliter med siden han ikke vil dit å lager den utrivelige  opplevelsen både for seg selv og oss.

Å andre ting som han er flink gutt med å fortjener ett smileansikt for :-)
Så når han har fått ti ansikter skal ha få en liten pakke med noe han fortjener eller ønsker seg der og da, men når han får tjue ansikter skal han få en tur til hoppeloppeland.
Å han gleder seg allerede han har alt telt ansiktene tre ganger før han la seg ikveld, å selv om vi begynte med det i dag har han allerede fått tre stykker å det er han stolt av :-)

Vi har begynt med likt system for bleieslutt perioden hans også men der sliter vi litt mer, for etter han begynte i barnehagen å de ikke har fulgt opp dette i barnehagen så han han blitt hengene etter igjen.
Hjemme er han så flink å vet og sier ifra men som han sier han vil heller ha bleie for det må han i barnehagen.
Så skal ta en snakk med de til uken om dette for så lenge han ikke trenger bleie utenom natten og når han sover er det ikke noe poeng om at vi skal utsette dette i lenger tid så lenge han er klar for det...


Jeg syns også personlig at jeg har blitt flinkere til å fortelle han mer tydelig og være  klar på hva som skal gjøres og hva han må gjøre når det gjelder både opprydding av leker på kvelden eller under spising mm å da fungerer det også med små "belønninger" som at han skal få spille en halv time på datan på favoritt spillet sitt Josefine eller Knerten pc spill. 
Å han er så flink til å spille han setter på datan selv og finner rett mappe å trykker på spillet å finner frem til spill og aktiviteter han liker best, så nå til neste helg skal vi bake en Josefine oppskrift han har laget på pc spillet og som han fikk skrevet ut oppskriften på :-)
Store gutten vår :-)


Nei nå skal jeg gi meg her for jeg skal få satt opp middags-plan og handleliste for neste uke så den er klar til Tommy skal på butikken. Å er mye tid og penger på å sette opp en slik plan og handledag :-)

siv

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Tusen takk for kommentaren.
Husk kommentarer som er slemt ment blir slettet med engang...