søndag 23. februar 2014

Middagsplan uke 9


Mandag Hjemmelaget lasange

Bildet lånt av Google

Du trenger:

Kjøttsaus:
500 gr kjøttdeig
1 løk
1 gulrot
2 fedd hvitløk
4 dl hønsebuljong
1 boks hakkede tomater
3 ss tomatpure
1 neve frisk basilikum
Chillipulver
Salt og pepper

Ostesaus:
2 ss smør/margarin
3 toppede ss hvetemel
4 dl melk
1 dl revet parmesan
Muskatnøtt
Salt og pepper

Slik gjør du :
Kjøttsaus:
1. Hakk løk og gulrot i små biter og stek det 5 min. i olje. Ha deretter i finhakket hvitløk og krydre med litt salt og pepper. Stek kjøttdeigen sammen med grønnsakene og krydre med litt chillipulver, salt og pepper. Når kjøttdeigen er brunet har du i hakkede tomater, hønsebuljong, og tomatpure.. La det koke på svak varme i ca 20 min. og smak til med salt og pepper. Ha i basilikumen rett før du skal legge kjøttsausen i formen.

2.
Ostesaus:
Mens kjøttsausen putrer smalter du smøret i en liten kjele, og rører inn melet med en visp. Spe med melken til sausen har en tykk og god konsistens. Ha så i litt muskatnøtt og parmesan, og smak til med salt og pepper.

3.
Legg alt lagvis i en ildfast form. Begynn med kjøttsaus, så lasagneplater, deretter ostesaus. Avslutt med kjøttsaus og strø litt revet ost på toppen. Stek den i ovnen på 200 grader i ca 20 min. eller til osten er gyllen.

Jeg lager også ofte en salat til og hjemmelagde rolls :-)


Tirsdag - Crispy laks

Du trenger: 
250 gram laksefile 
rødløk
gulerot
Brokkoli 
1 Egg 
1 boks kokosmelk 
5 dl solsikkeolje
90 gram hvetemel 
65 gram Maizena mel 
2 ts bakepulver
1 ts karri 
1 ts kayannepepper 
grillpinner 

slik gjør du : 

1.

Frityrrøre: Rør sammen egg, hvetemel, maizena (60 g pr egg), bakepulver og vann (1,5 dl per egg) til en klumpfri røre. Tre laksestrimlene på grillpinnene.
Trinn 1

2.
Varm solsikkeolje i en vid dyp kjele til ca. 170°C. Vend laksespydene i frityrrøren og friter til de er gylne og sprø. Legg spydene på kjøkkenpapir slik at overflødig olje renner av. Kutt løk i skiver, gulrot i staver og brokkoli i buketter.
Trinn 2

3.
Kok opp kokosmelk og vend inn alle grønnsakene. La grønnsakene trekke i 2-3 minutter før du jevner med litt maizena rørt ut i litt vann. Smak til med karri, salt og kajennepepper. Server laksetempuraspydene med grønnsakene i en liten skål ved siden av.
Trinn 3


Onsdag - Lapskaus 

Du trenger:  
  • 600 g storfekjøtt av høyrygg eller bog, uten bein
  • 2 ss smør , til steking
  • 4 dl vann
  • 1 stk buljongterning
  • 6 stk potet , i terninger
  • 3 stk gulrot , i terninger
  • 1 skive kålrot , i terninger
  • 1 stk persillerot , i terninger
  • 1 ts salt
  • ½ ts grovmalt pepper
Slik gjør du : 

1. Skjær kjøtt i terninger og brun det i små porsjoner i en varm stekepanne med smør.

2. Ha kjøttet i en gryte, hell over vann og ha i buljongterning. Tilsett potet- og grønnsaksterninger, og la det småkoke på middels varme til grønnsakene er godt møre.

3. Rør minst mulig slik at lapskausen ikke blir grøtet, men se til at den ikke svir seg i bunnen. Smak til med salt og pepper


Torsdag  - Fiskepudding, grønnsaker og hjemmelaget saus

Du trenger: 
1 pk Fiskepudding
1 pose brokkoli blanding eller ferske grønnsaker
Laktosefri melk 
Hvetemel 
Laktosefritt smør 
Poteter
Malt Muskattnøtt krydder
Salt og Pepper 
Fiskebuljong 

Slik gjør du : 

1. Sett potetene til koking.

2. Del opp grønnsaker hvis du velger ferske grønnsaker, og legg de en kjele med vann og litt hell oppi salt. 

3. Sausen : Hell smør i en kjele og la det smelte og "små bobble" før du heller oppi to-tre ss hvetemel og rører til en liten tykk masse før du heller oppi litt og litt melk så den blir tykkelsen til en saus. 
Ta oppi salt, pepper og muskat krydder her smaker du deg frem til hvor mye krydder du ønsker i sausen. Sausen blir tykkerer og tykkere så her må du spe ut med melk til du får den tykkelsen du ønsker på sausen og smak ;-) 
La den små koke mens du steker opp fiskepuddingen, men pass på at den ikke brenner seg.

4. Del opp fiskepuddingen og stek den opp.

Når alt er ferdig er alt klart til å serveres :-)

  


Fredag - Mikke Mus pizza 

Du trenger :
5-7 dl Hvetemel
1pk /50g Gjær /Fersk gjær hever best syns jeg.
3 dl Lunket Vann
Pizza krydder
Salt
3-4 ss Olje 
Pizzasaus eller kethup 
Revet ost
Pepperoni 
Små kjøttboller 
Kjøtt eller kylling kjøtt

1. Begynn å lag pizzadeigen, start med lunket vann (må ikke være mer en maks 37,5 grader).
Hell det oppi bollen til en kjøkkenmaskin og smuldre gjæren oppi bollen. Pass på at den løser seg helt opp i vannet og alt er fin væske før man heller oppi oljen, krydder og litt & litt hvetemel om gangen til deigen har blitt slik du ønsker den. 

2. La deigen heve i 30 minutter.

3. Når deigen har hevet til dobbel størrelse er det på tide og kjevle den ut.
For å lage deigen til mikke mus hode bruker man en passene tallerken til ansiktet og en passe kopp til ørene, da bruker man er skarp kniv til å få løs disse delene. 
Legg det på et bakepapir og fest delene sammen 

4. Ta på pizzasaus/Kethup og på de andre tingene du ønsker å ha på pizzaen.
Bruk kjøttbollene til øyne. og pepperonien til inni ørene og evt munnen hvis man ikke bruker strimlet kylling/kjøtt. 

5. Sett pizzaen inn midt i ovnen på 190 grader, la den steke til osten er gylden. 




Lørdag - Sosekjøtt 

Du trenger :
600 gram Grytekjøtt
1 boks Hermatiske tomater 
1 løk
1 Sellerirot
2 gulerøtter
600 gram poteter 
3ss margarin
2 ss hvetemel 
1 ss hvitløkseddik 

Slik gjør du : 
1. Brun kjøtt, løk i båter og finhakket hvitløk godt i smør i en gryte. Rør inn hvitvinseddik, la det dampe ut og rør inn hvetemel. Tilsett hermetiske tomater, vann (1 l per boks hermetiske tomater) og laurbærblad mens du rører. La det småkoke uten lokk i en times tid. Kok potetene. Skrell og skjær sellerirot og gulrøtter i biter, ha det i gryten og kok videre til grønnsakene er møre. Smak til med salt og pepper. Server sosekjøttet med kokte poteter.

Søndag - i barnedåp får middag der :-) 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Tusen takk for kommentaren.
Husk kommentarer som er slemt ment blir slettet med engang...