fredag 21. februar 2014

Middagsplan uke 8


Mandag: pølse og makaronigryte

Denne retten har jeg funnet inspirasjon av på rema 1000 sine oppskrifter men gjort om så hele familien her liker den :-)

Du trenger :
Brokkoli hode
Blomkål hode
4-5 Gulerøtter
5-6 Kjøttpølser
Makaroni


Grønnsakene jeg bruker er ferske og jeg koker de i vann med grønnsaksbuljong i ca 10-15minutter. 

Gullerøtter, blomkål og brokkoli :-)
Barnas favoritter :-) 

Så koker jeg opp ca 350-400gram makaroni som jeg koker for seg selv, som avvist på pakkningen jeg bruker. 

Så deler jeg opp røket pølser ca 500gram ble 5kjøttpølser ca sv de jeg bruker. 
Så steker jeg disse mens resten koker opp før jeg heller sv vann og blander makaroni, pølser og grønnsaker sammen til en gryte.


Velvekommen ;-) 



Tirsdag : Fiskepinner med hjemmelaget potetmos og grønnsaker
Du trenger :
1 pk Fiskepinner
8 store poteter
2-4 dl laktosefri melk
1 dl Smeltet smør (laktosefrit vi bruker blå soft spesial)
Salt og pepper
Grønnsaker du vil bruke, jeg brukte restene fra de ferske grønnsakene fra igår og kuttet opp de og blandet sammen til en grønnsaksblanding.


Dette ønsket Kim seg så veldig til middag så da ble dette tirsdags-middagen denne uken :-)

Fiskepinnene kjøpte jeg denne gangen hadde dessverre ikke tid til å lage de fra bunden selv idag.
Så fiskepinnene la jeg i en ildfastform og satte inn i stekeovnen på ca 170 grader og lot de stå inne i stekeovnen i ca 20 minutter.

Potetmos:
Du skreller potetene før du legger de i kjelen før du startet med å koke potetene.

Jeg brukte nypoteter igår og ble fornøyd med dem, lot de koke i ca 35 minutter da var de myke og fine, da helte jeg av vannet og la potetene i en stor bolle som gjorde det lettere og mose dem
Oppi denne potetmosene var det også oppi kokte gulerøtter, det gir en fin ekstra smak og den blir litt sunnere :-) 

Også må du blande inne melken og smeltet smør til du får den fast og fin og slik du vil ha den, den blir tynnere jo mer veske du heller oppi jeg liker den litt grovere og har ikke alltid oppi like mye veske.
Husk at salt og peppere gir mer smak på mosen så viktig og blade det godt sammen med resten av det du har i bollen :-) 


Grønnsakene koker du opp og har ved siden av :-) 


Onsdag hjemmelaget biff Stroganoff gryte
CD 2009 nr 6
mediebanken
20 minutters retter

Du trenger:
500 g biffkjøtt i strimler
3 ss Smør 
1 ts salt
0.25 ts nykvernet pepper
1  løk
2 dl kjøttbuljong (stekesjy) 
2 ts soyasaus
1 ss sennep
1 ts tørket timian
2 dl Crème Fraîche eller lett rømme (vi brukte laktosefri lett rømme)
2 ss hvetemel
Jasmin ris 
salat

Slik gjør du: 

1. Skjær kjøttet i strimler og stek i smør i stekepannen. Ha på salt og pepper. Kok ut pannen med litt vann og sett denne stekesjyen til side. 

2. Brun løken lett uten at den får farge. Bland løk og kjøtt i en gryte. Tilsett buljong og stekesjy. Tilsett soya, sennep. timian og Crème Fraîche blandet med hvetemel. La det trekke i 10 minutter. Smak godt til med salt og pepper. 

3. Kok opp risen og kutt opp salaten. 
Server og kos dere :-) 


Torsdag - Fiskekaker, råkost og poteter

Du trenger :
Fiskekaker
Gulerøtter
Poteter (Vi beregner to middels poteter per person)
Smør til steking 
Evt andre grønnsaker til råkost salaten 

Slik gjør du : 
1. Stek fiskekakene slik du liker dem og sett potetene til koking. 

2. Du bruker ett rivjern til å rive gulerøttene til råkost salaten og legger det i en bolle.





3. Så når alt er ferdig legger du det pent på tallerkener  .




Fredag - Hjemmelaget pai med ost & skinke  

Paibunnen:
Du trenger :
1,5 dl hvetemel
50 gram hvetemel
1-2 ss kaldt vann

Slik gjør du:
1. Ha melet i en bolle og smuldre margarinen i melet.
Tilsett vannet og arbeid deigen rask sammen.

2. Dekk til deigen og la den hvile i kjøleskapet i ca 10 minutter.

3. Kjevle og trykk ut deigen slik at den dekker bunden og sidene i pai-formen.
Prikk deigen godt i bunden med en gaffel og stek den uten fyll i ca fem minutter.








4. Ta ut pai bunden og hell fyllet oppi formen.
Sett den midt i midt i stekeovnen på 200 grader i 30-40 minutter.





Sivs fyll :

Du trenger :
3 - 4 egg
1,5 dl laktosefri melk
1/4 ts salt
1/2 krm pepper
50 gram strimla skinke
50 gram revet ost
50 gram brokkoli i biter
1/4 purre

Bland alt sammen veldig godt før du heller det oppi formen :-)


Lørdag - Kylling a la Siv 

Du trenger :
4 kylling filer
4 store spekeskinke skiver
Revet ost
Krydder til å strø på toppen :
Paprika krydder
Kylling krydder
Litt grillkrydder
Grovt pepper
4 store poteter som du skal dele opp i potet båter.
Hvis du vil ha ekstra ting oppi bruker jeg paprika, løk, sopp og litt purre.

Slik gjør du :
1. Du legger kylling fillene oppi en stor ildfast form. og heller litt matolje forsiktig på toppen så krydderet og osten setter seg bedre på kyllingen.

2. Hell lett på litt av krydderet og legg litt revet ost på toppen.
Legg så på toppen skivene med spekeskinke og ta ett lett dryss med grov pepper på til slutt.

3. Kutt opp potetene og del de i potetbåter som du legger oppi den ildfaste formen sammen med kyllingen.
og del opp de andre grønnsakene du vil ha oppi formen.

4. Sett det inn i stekeovnen på 200 grader i ca 50-60 minutter, kan hende det er lurt og senke varmen på slutten så kyllingen ikke blir for stekt og brenner seg.

5. server det på en tallerken og legg potetbåtene ved siden av kyllingen og grønnsakene du måtte ønske.
Vi pleier også av og til å bruke bernesaus til denne retten men den er god uten det også ;-)


Søndag  Pasta kylling Salat

Du trenger :
150 g Kyllingn i biter eller terninger (Her kan du bruke restene fra kyllingen som evt ble til overs fra igår).
2-3 dl Pasta rør eller skruer, vi bruker fullkorns pasta.
Isbergsalat
Rød løk
1 liten Mais boks
2 dl revet ost
Evt ananas hvis du liker det.
Hvitløks dressing

Slik gjør du :
1. Kok opp pastaen først så den kan koke opp mens du kutter opp grønnsaker og salaten.

2. Del opp kyllingen i terninger eller slik du ønsker den før du heller det i bollen du skal ha salaten .

3. Del opp salat hode og alt det andre og legg det oppi bollen og bland det godt.

4. Når pastaen er ferdig hell av vannet og skyll pastaen i kaldt vann og få bort alt vannet før du heller det over salaten og rører det og den revene osten godt inn i salaten :-)

Nå på nesten 1-2-3 har du en sund og god middag :-)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Tusen takk for kommentaren.
Husk kommentarer som er slemt ment blir slettet med engang...