onsdag 6. juni 2018

Hjemmelagde hamburgere

I går slo jeg på stortromma på en tirsdag!
Jeg lagde hjemmelagde hamburgere og hamburgerbrød selv, og det ble en STOR hit her hjemme 😊 eneste som var dumt var at jeg glemte å ta bilder, så det får jeg gjøre neste gang 👍🏻 

Men tenkte å dele min oppskrift med dere 😊

Sivs hamburgere 

2pk Nordfjord kjøttdeig/karbonadedeig 
2 egg 
Ca 6 Små ss potetmel (her må du ta i ønsket menge ut fra hvordan du ønsker deigen) 
Salt 
Pepper 
Grill krydder 

Bland alt sammen til deigen blir fast og god å arbeide med. Jeg lagde litt tykkere burgere på 1-2cm å det ble 6 burgere, så prøv deg frem. Deigen bare former du med hendene i passe tykkelse og fasong. 







Stek på middels varme til den blir slik du ønsker den, noen ønsker den rosa i midten andre godt stekt. Vi ville ha de godt stekt så den ble stekt i ca 5 minutter. 


Når hamburgeren var ferdig stekt la jeg på burger ost og stekt bacon. Før jeg la det i nystekte hamburgerbrød  som jeg hadde kuttet opp å lagt i salat og hamburgerdressing. 



Sivs hamburgerbrød 

Du trenger 

2,5 dl lunken melk (vi bruker laktosefri lett melk) 
1 dl varmt vann 
1 pk tørr gjær 
Ca 1 ss sukker 
Ca 1/2 Ts salt 
50 gram mykt smør
Ca 1/2 kg hvetemel (dette må du tilsette litt og litt til deigen blir slik du ønsker å jobbe med). 

Jeg varmet melken i mikro på litt under 1 minutt, tok varmt vann fra springen og helte det i bakebollen. Så helte jeg oppi gjæren. Etter det helte jeg i resten av listen mens kjøkkenmaskinen gikk på svak fart. Melet tok jeg i litt om gangen til den ble slik jeg liker å jobbe med. 

Når deigen var ferdig lot jeg deg stå å heve i ca 30 minutter før jeg kjevlet ut deigen å brukte en IKEA barne skål for å få rett str på burgerbrødene. Så la jeg de 9 brødene jeg fikk ut av deigen på et stekebrett mens ovnen varmet seg opp til 220 grader. Jeg lot brødene etterheve i ca 30 minutter, kan heve en stund til men det hadde ikke vi tid til i går. 

Så lot jeg brødene stå inne til de hadde hevet seg mer og fått en gylden farge på toppen. I min stekeovn tok det ca 10 minutter. Men ingen ovn er lik så her må du prøve deg frem så de ikke blir brent eller for lite stekt :-) men alt fra 10-15 minutter. Man kan også senke gradene til 200. 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Tusen takk for kommentaren.
Husk kommentarer som er slemt ment blir slettet med engang...